Bootverhuurbedrijven : Schengengrenscode

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Om de registratie en controle te kunnen vervolledigen voor die personen die van buiten de Europese unie België binnenkomen vraagt de scheepvaartpolitie medewerking van die bedrijven die boten verhuren op zee of die gasten ontvangen die  nog niet aangemeld zijn in Europa. 

Hiermee bezorgen wij u de te volgen procedure inzake de registratie van bezoekers.

 

  • Elke reiziger die de Schengenzone verlaat of binnentreedt dient zich aan te melden waarna alle velden van het controleformulier worden ingevuld.
  • De schipper en bemanning worden geïdentificeerd aan de hand van hun identiteitskaart of paspoort.
  • Wanneer men weigert een identiteitsdocument te overhandigen, worden onze diensten onmiddellijk ingelicht.
  • Na registratie wordt het formulier onmiddellijk overgemaakt aan de Scheepvaartpolitie.

Europeanen hoeven niet te wachten om aan wal te gaan, paspoortplichtigen en visumplichtigen wel.

Wanneer paspoortplichtingen en visumplichtingen in het bezit zijn van een formulier van een ander Schengenland en wanneer er van dat land een inreisstempel werd ingebracht, hoeven deze eveneens niet te wachten om aan land te gaan.

  • Let wel op: Indien paspoort -en visumplichtige bezoekers reeds ingestempeld zijn en zij verlaten het Schengengebied, dan dienen zij een uitstempel te verkrijgen door onze diensten.

Wanneer paspoortplichtigen en visumplichtigen geen inreisstempel hebben van een ander Schengenland, dan dienen zij te wachten tot de scheepvaartpolitie ter plaatse komt voor de controle.

Pas na de controle mogen zij zich aan land begeven. Wachten zij niet, dan maken zij zich schuldig aan illegale grensoverschrijding.

Het komt er dus op neer dat de scheepvaartpolitie deze service naar paspoort- en visumplichtigen garandeert, zodat zij steeds in orde zijn bij een evenutele controle aan wal.

Alle formulieren worden elektronisch overgemaakt naar volgende mailadressen;

  • Voor Nieuwpoort en Oostende : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Voor Blankenberge en Zeebrugge: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In dit artikel zitten een controleformulier alsook een flyer die kan opgehangen worden aan het onthaal inzake de verplichting van de identificatie.

Voor dringende Politiehulp: 101

Spn Oostende : 059/56 15 30

Spn Zeebrugge: 050/55 60 40

Bij onduidelijkheden mag uiteraard steeds contact opgenomen worden met de diensten.


Scheepvaartpolitie Nieuwpoort
Watersportlaan 9
8620 Nieuwpoort
058/224030